Mandale. De desenat, de colorat


Vlad T. Popescu
Mandale. De desenat, de colorat. Pentru adulți
Format 20×20 cm, 32 pagini, 15 lei

Hai să colorăm mandale… De ce?!…
Doar pentru că ar fi relaxant, nu știu de ce, dar parcă ar fi prea puțin. Și ar depinde suficient de mult de talentul meu dacă tot ceea ce fac este un mod de a-mi omorî timpul – ceea ce este absurd! -, sau o modalitate plăcută de a-mi petrece timpul, care îmi oferă și ceva în plus. O picătură de cunoaștere, o deschidere către spații și dimensiuni încă nebănuite.
Dacă mi-ar permite să mă cunosc mai bine, dacă mi-ar permite să-i cunosc pe ceilalți mai bine, sau chiar dacă mi-ar permite să înțeleg mai bine spații sacre, în sensul de geometrie sacră, ori entități spirituale superioare, în sensul de aflate în alte dimensiuni, atât ale spațiului cât și ale timpului, deja ar fi altceva. (more…)

Hoțul, întotdeauna cu un pas înainte?


Mircea Floricel
Hoțul este întotdeauna cu un pas înainte?
Combaterea furtului din magazine
Format 13×20 cm, 192 pagini
30 lei

“Cele înscrise, explicate şi dezbătute în această carte sunt destinate în mod special celor care fac parte din serviciile de pază şi celor care coordonează activitatea lor. Am foarte multe motive pentru care am început să scriu aceste rânduri, de la slaba pregătire profesională a unor agenţi de pază, la slaba specializare a altora și poziționarea activităţilor de pază pe un nivel mult inferior faţă de cel cuvenit.
Şi, nu în ultimul rând, mă adresez distinşilor cetăţeni, care poate măcar o dată în viaţă au fost păgubiţi.
Pe ceilalţi însă, puţini la număr, îi avertizez, chiar dacă recunoaşteţi metodele, chiar dacă aţi descoperit printre rânduri metode noi, chiar dacă aveţi în intenţie asemenea fapte, mai gândiți-vă!
NU FURAŢI !
Furtul calificat se pedepseşte prin lege!” (more…)

Trei săptămâni, cu trei copii


Iulia Cruț
Trei săptămâni, cu trei copii
Parenting, educația pe bază de rețete universale?

Prefață de Maura Anghel
Format 13×20 cm, 168 pagini
25 lei

“Copiii sunt cei mai fini cititori de suflete și ne împing să punem în practică ceea ce știm. Nu ne dau voie să fim altfel decât noi înșine, cu nonșalanță fiindu-ne oglinzi.
O felie din viața reală, trăită cu trei copii, devine o rampă de lansare pentru câteva concluzii care, fără a fi rețete universal valabile, sunt o invitație la a ne pune în locul copiilor și în mijlocul lor.
O dată ce ne dăm jos armurile de adulți și pășim în lumea lor cu curiozitate și cu inima deschisă, copiii ne învață tot ce am avea de înțeles despre lumea asta: joaca și iubirea, trăite în tot ceea ce fac.” (more…)

Osteopatia. Filosofie și principii


A.T. Still
Osteopatia
Traducere de Carmen Terțiu
Format 13×20 cm, 256 pagini
35 lei

Însă cea mai importantă moştenire pe care o lasă Andrew T. Still lumii este, cu siguranţă, descoperirea unei metode alternative de vindecare şi popularizarea ei în ciuda opoziţiei vehemente pe care o întâlneşte din partea confraţilor săi. Aceştia îi critică fervent ipotezele ştiinţifice şi îi pun la îndoială nu numai tehnica descoperită, ci şi judecata. (more…)

Dimitrie Cantemir, METAFIZICA


Dimitrie Cantemir
Metafizica
Format 13×20 cm, 256 pagini
30 lei

Cum ar fi să începi să pictezi universul și pe creator, privind aici și privind dincolo? Cum ar fi dacă descrierea transcendentului nu s-ar mai încurca în cuvinte – greu de tradus, greu de interpretat –, ci s-ar limita la forme și culori, mai ușor de trecut de la unul la altul, ca senzație, dar și ca mesaj, ca emoție, dar și ca sentiment? Cum ar fi dacă divinitatea însăși ți-ar poza pentru un tablou pe care fiecare generație îl încearcă și îl ratează?
Și cum ai separa negrul de negru, cel de aici și cel de dincolo, dacă ți s-ar lărgi orizontul dincolo de imediat, de senzitiv, de știința exactă? (more…)

Meditații, tehnici de respirație, mudre și mantre

Caiet seminar
Vlad T. Popescu
Meditații, tehnici de respirație, mudre și mantre
Caiet seminar
Format 13×20 cm, 96 pagini
20 lei

De fapt, ce ne ține pe loc pe calea evoluției spirituale?
1. Programele și formele gând care sunt legate de corpurile noastre, și nu numai de cel mental, și care ne stânjenesc în a ve­dea corect, în a alege corect, în a acționa cu intenția corectă. Pro­grame și forme gând induse de alții sau de noi înșine. (more…)

Ultima aventură

Ultima aventura
Tudor Popescu
Ultima aventură
Format 13×20 cm, 304 pagini
35 lei

Doi prieteni, doi aventurieri în căutarea norocului și a bogăției pătrund tot mai adânc în jungla Amazonului. O specie rară de arbore de cauciuc le poate aduce averea visată la începutul secolului XX, dar pâna acolo trebuie să treacă de canibali, de animale sălbatice și, mai ales, de răufăcători de tot felul.
Jungla Amazonului: indigenii și șamanii cu ritualurile lor, rău­fă­cătorii și dezmoșteniții soartei cu violența lor, plantele și animalele cu noutatea lor absolută pentru un european. (more…)